لینوکس یک سیستم عامل سریع ، پایدار و کد باز برای کامپیوتر های خانگی و ایستگاه های کاری است که شامل سرویس های حرفه ای اینترنت ابزارهای برنامه نویسی گسترده رابطهای گرافیکی کاربر (GUI ) کاملا کاربردی و حجم عظیمی از برنامه های کاربردی از مجموعه آفیس گرفته تا برنامه های کاربردی چند رسانه ای می باشد. لینوکس در اویل دهه 1990 توسط Linus Torvalds به همراه چند برنامه نویس دیگر در مناطق مختلف جهان نوشته شد. به عموان یک سیستم عامل ، لینوکس خیلی از عملکردهای یونیکس ، مکنتاش ، ویندوز و ویندوز NT را انجام می دهد. به هر حال لینوکس به خاطر قدرتش و انعطاف پذیری اش معروف است . اغلب سیستم عامل های PC مثل ویندوز کارشان را با کامپوتر های شخصی کوچک آغاز کردند که اکنون به ماشین های مرسوم امروزی تبدیل گشته اند. چنین سیستم عامل هایی به طور مداوم در حال به روزرسانی هستند تا اینکه خود را با قابلیت های دائما در حال تغییر سخت افزارهای PC وفق دهند. از طرف دیگر لینوکس با هدف دیگری نوشته شد . لینوکس نسخه PC سیستم عامل یونکس است که چند دهه روی کامپوترهای بزرگ و مینی کامپوتر ها مورد استفاده قرار می گرفت و هم انون سیستم منتخب برای سرویس دهنده ها و ایستگاه های کاری موجود در شبکه می باشند. لینوکس سرعت کارایی مقیاس پذیری و انعطاف پذیری یونیکس را برای PC شما به ارمغانمی آورد و از تمام قابلیتهای که کامپوترهای شخصی هم اینک می توانند فراهم نمایند، بهره می برد.
از لحاظ فنی ، لینوکس شامل برنامه سیستم عامل است که با نام کرنل شناخته می شود و بخشی است که اساسا توسط Linus Torvalds نوشته شده است. اما همیشه به همراه حجم عظیمی از برنامه های کاربردی نرم افزاری، از سرویس دهنده های شبکه و برنامه های امنیتی گرفته گرفته تا برنامه های کاربردی آفیس و ابزار های برنامه نویسی، توزیع می شود. لینوکس از طریق بازگذاشتن کد اصلی آن زمانی گسترش پیدا کرد که برنامه نویسان مستقل دست به دست هم دادند تا نرم افزاری رایگان و باکیفیت رابرای تمامی کاربران فراهم کنند. لینوکس به عنوان پلات فرم اصلی برای نرم افزارهای کد باز درآمد که بیشتر آن توسط پروژه GNU مربوط به Free Software Foundation نوشته شد. بیشتر اینبرنامه های کاربردی به عنوان ضمیمه ای به همراه محصولات استاندارد لینوکس عرضه می شوند. هم اکنون هزاران برنامه کاربردی کد باز را می توان از سایت هایی چون open source development network (OSDN) به آدرس OSDN soueceforge.net و rpmfind.net و freshmeat.net سایت apps.kde.com مربوط به KDE و سایت gnome.com مربوط به GNOME دانلود کرد.
به همراه قابلیت های سیستم عامل لینوکس، ویژگی های قدرتمنهد شبکه شامل پشتیبانی اینترنت ، اینترانت، ویندوز و شبکه AppleTalk وجود دارد. به عنوان یک استاندارد ، لینوکس به همراه سرویس دهنده ها ی سریع ، کارا و پایدار اینترنتی از قبیل سرویس دهنده های وب FTP و DNS به همراه سرویس دهنده های پراکسی ، اخبار و پستی عرضه می شود. به عبارت دیگر لینوکس دارای تمام آن چیزی است که شما جهت راه اندازی ، پشتیبانی و نگه داری یک شبکه کاملا عملی بدان نیاز دارید.
با GNOME و دسک تاپ K لینوکس هم
چنین رابطه های GUI با همان با همان سطح انعطاف پذیری و قدرت را فراهم می کند. برخلاف ویندوز و مک می توانید رابط را خودتان انتخاب کنید و سپس در آینده به آن قالب اپلت محیط های کاری مجازی و منو اضافه کنید که تمام این کارها با قابلیت های کشیدن و رها کردن ماوس و ابزارهای اینترنتی مسیر می باشد.
لینوکس تمام این امکانات را با هزینه شگفت انگیزی در اختبار ما قرار می دهد. لیونکس به همراه سرویس دهنده های شبکه و محیط های کاری GUI آن رایگان می باشد . برخلاف سیستم عامل موفق یونیکس، لینوکس تحت مجوز عمومی عامل GUN که توسط انجمن نرم افزار رایگان مشخص شده است.به طور رایگان عرضه می گردد تا هر کس که می خواهد از آن استفاده کند. GUN مخفف GUN is not UNIX می باشد. و پروژه ای است که توسط انجمن نرم افزار رایگان پایه گذاری و مدیریت می شود تا نرم افزار رایگان را برای کاربران برنامع نویسان و توسعه دهندگان فراهم کند. حق کپی لینوکس محفوظ است و یک نرم افزار حوزه استفاده عمئمی نیست. هر چند مجوز عمومی GUN تقریبا بیشتر موارد حوزه عمومی را شامل می شود. مجوز عمومی GNU طراحی شده است تا اطمینان دهد که لینوکس در عین حال که رایگان است. استاندارد نیز باشد . لینوکس از لحاظ فنی کرنل سیستم عامل است (عملیلت درونی) و فقط یک لینوکس رسمی وجود دارد. بعضی وقت ها مردم گمان می کنند چون لینوکس یک نرم افزار رایگانه می باشد پس نمی تواند یک سیستم عامل حرفه ای باشد. که این طور نیست. در حقیقت لینوکس نگارش PC و ایستگاه کاری یونیکس است . خیلی ها عقیده دارند که لینوکس نسبت به ویندوز خیلی پایدارتر و قوی تر می باشد. این قدرت و پایداری سبب شده است به سیستم عامل منتخب یک سرویس دهنده شبکه تبدیل گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *